Odkud
Kam
Tam
Zpět
  • Dospělí Více než 12 let
  • Dítě Od 2 do 12 let
  • Dítě mladší 2 let Dítě na klíně
  • 2023-12-13
  • 51
  • 0

Vždy je tu pro vás: 5 užitečných tipů od společnosti INFOBUS, jak cestovat s domácími mazlíčky

 

Cestování volá, nová místa a nové země lákají, ale majitelé domácích mazlíčků čelí mnoha otázkám: kde a s kým nechat svého čtyřnohého přítele, jak ho připravit na nepřítomnost majitele a zajistit mu radostný a bezstarostný pobyt? 

 

5 tipů pro bezpečné cestování s domácími mazlíčky

 

INFOBUS se stará nejen o vás, ale i o všechny vaše chlupaté, ušaté a ocasaté přátele! Nabízíme autobusové, vlakové a letecké jízdenky po Ukrajině i do zahraničí, čímž zajistíme pohodlnou cestu celé vaší rodině, a to i těm jejím členům, kteří se pohybují na čtyřech nohách a potřebují zvláštní péči a pozornost.

Cestování s domácím mazlíčkem je extra dávka pozitivních emocí a radosti. Je však třeba vše pečlivě naplánovat, aby se nic nepokazilo. INFOBUS pro vás připravil několik tipů, které vám pomohou zajistit, aby vaše cesta s domácím mazlíčkem byla co nejpohodlnější a nejbezpečnější.

 

Příprava na cestu

 

Ujistěte se, že máte standardní lékárničku pro zvířata, která obsahuje antiseptické prostředky, obvazy, masti a další potřebné materiály. Mějte v zásobě všechny léky, které vaše zvíře užívá v rámci svého každodenního režimu. Ujistěte se, že mají dostatečně dlouhou dobu použitelnosti.

Navštivte veterináře, abyste se ujistili, že je vaše zvíře zdravé. Zkontrolujte, zda jsou všechna očkování aktuální. Nezapomeňte, že každá země může vyžadovat specifické očkování. Zkontrolujte si seznam vakcín požadovaných pro vstup do země nejen pro zemi, do které cestujete, ale také pro ty, kterými budete projíždět. 

Nezapomeňte na pojištění domácích zvířat a mezinárodní pas. Bezpečná a pohodlná cesta vašeho domácího mazlíčka začíná pozorným sledováním detailů v přípravné fázi.

 

Pohodlné cestování

 

Přepravka pro domácího mazlíčka je nejen prostředkem bezpečné přepravy, ale také důležitým atributem, který ovlivňuje pohodlí a bezpečnost vašeho mazlíčka během cesty. Je to jakýsi ostrov bezpečí, kde se váš přítel bude cítit klidně a útulně. Je důležité vybrat přepravku vhodné velikosti, ve které může zvíře volně stát, sedět a otáčet se. Měla by mít dostatek prostoru pro vaše zvíře, ale neměla by být příliš velká.

Ujistěte se, že má přepravka dobré větrání. Zajištění optimální cirkulace vzduchu je klíčové pro pohodlí a klid vašeho zvířete.

 

Identifikace

 

Nezapomeňte, že čipování koček a psů je podmínkou pro vstup do zemí EU. Pomáhá rychle najít majitele v případě ztráty zvířete nebo jiné neočekávané situace.

Dalším důležitým prvkem identifikace je obojek s kontaktními údaji majitele. Uveďte jméno, telefonní číslo a další užitečné informace.

 

Bezpečnost na zastávkách

 

Pokud cestujete se svým chlupatým přítelem, je důležité zajistit, aby se během zastávek cítil pohodlně a bezpečně. Vždy mějte svého mazlíčka na vodítku. Pomůže to předejít nepředvídatelným situacím a zajistí mu to bezpečí na neznámém území. Nezapomeňte si s sebou vzít sáčky na odpadky.

Pro procházku během mezipřistání vybírejte co nejklidnější a nejčistší oblasti, kde je minimální ohrožení zvířat. V létě vyhledávejte stinná místa a v zimě teplé, otevřené oblasti.

Během zastávek věnujte pozornost chování a kondici svého zvířete. Zkontrolujte, zda se zdá být spokojené a zda nevykazuje známky stresu.

 

Voda a potraviny

 

Ujistěte se, že máte pro své zvíře dostatečnou zásobu čisté vody. Měla by být pitná a čerstvá. V případě potřeby si s sebou vezměte napáječku nebo misku.

Během cestování neměňte svému zvířeti stravu. Zajistěte zásobu jeho obvyklého krmiva, aby nedošlo k traumatickým změnám ve výživě. A nezapomeňte na oblíbené pamlsky a hračky vašeho zvířete. Pomůže to překonat stres nebo strach a rozveselit vašeho věrného společníka.

Pokud jsou vaši domácí mazlíčci nejen členy rodiny, ale i součástí "cestovatelské party", pak je INFOBUS vaším spolehlivým partnerem při každém dobrodružství. Protože nám záleží na tom, aby vaše cesty byly nejen pohodlné, ale také plné zábavných dobrodružství a milých vzpomínek. 

Přejeme vám bezpečnou a zábavnou cestu s INFOBUS!

 

Chcete-li mít přehled o všech důležitých novinkách a aktuálních propagačních akcích, přihlaste se k odběru na našich sociálních sítích (Facebook and Instagram).

Pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete další informace, obraťte se na náš nepřetržitý tým podpory.

S pozdravem, INFOBUS!


 
 

Napište komentář


Naše webové stránky používají soubory cookie

Na tomto webu používáme soubory cookie, abychom mohli zajistit jeho plnou funkčnost, analyzovat návštěvnost a případně přizpůsobit vhodně obsah a reklamu konkrétním uživatelům. Veškeré takto získané informace zpracováváme v souladu s dokumentem Prohlášení o ochraně osobních údajů. Podrobné informace

Počkejte prosím. Vyhledáváme spojení.

Bonusy Zaregistrujte se na webu a při nákupu jízdenek získáte bonusy, které pak můžete použít k úhradě svých objednávek.