Odkud
Kam
Tam
Zpět
  • Dospělí Více než 12 let
  • Dítě Od 2 do 12 let
  • Dítě mladší 2 let Dítě na klíně
  • 2023-09-28
  • 133
  • 0

Evropa pro děti: 10 nejlepších zábavních parků a atrakcí

 

Cestování s dětmi je vždy vzrušujícím dobrodružstvím, zejména když máte možnost navštívit zábavní parky a atrakce.

INFOBUS pro vás připravil výběr 10 nejlepších zábavních parků a atrakcí, kde vaše děti určitě najdou radost a nezapomenutelné dojmy. 

 


Tivoli Gardens v Dánsku


Jedná se o jeden z nejstarších zábavních parků v Kodani. V současné době je tento park jedním z nejnavštěvovanějších ve Skandinávii a třetím v Evropě. Najdete zde zábavné atrakce, krásné zahrady a bezkonkurenční atmosféru.

Ceny vstupenek v parku Tivoli:

Vstupné činí 99 Kč (14 EUR), děti do 7 let mají vstup zdarma.

Do parku Tivoli se dostanete vlakem: nejbližší železniční stanice je København H. Můžete se tam dostat také městskou hromadnou dopravou - autobusy 1A, 2A, 5A, 9A, 11A, 40, 66, 250S, 866. V případě potřeby můžete využít i autobusy MHD.

Jízdenky do Kodaně si můžete zakoupit na webových stránkách INFOBUS


Europa-Park v Německu


Europa-Park se nachází ve městě Rust nedaleko známého německého letoviska Baden-Baden. Je druhým nejnavštěvovanějším zábavním parkem v Evropě a je jedinečným parkem svého druhu, kde můžete navštívit hned několik evropských zemí najednou.

Ceny vstupenek do Europe Parku:

Vstupenka na 1 den pro dospělého stojí 47 eur, pro dítě do 12 let 36 eur.

Do Europa Parku se dostanete vlakem z Frankfurtu do Offenburgu nebo Lahru, cesta vlakem trvá 2 hodiny.

Připomínáme, že v současné době nabízíme slevu až 8 % na autobusové jízdenky do Německa. Více informací naleznete zde.


Zábavní park Gröna Lund ve Švédsku


Zábavní park se nachází ve Stockholmu na pobřeží ostrova Jurgården. Ve srovnání s jinými zábavními parky je poměrně malý, ale pro návštěvníky neméně zajímavý. Má více než 30 atrakcí a v létě je oblíbeným místem pro pořádání koncertů.

Ceny vstupenek v Grenaa Lund:

Vstupné a atrakce pro děti do 3 let jsou zdarma. Vstupenka pro děti od 3 do 6 let, dospělí od 65 let - zdarma. Výstupní vstupenka pro dospělé stojí 120 Kč.

Do zábavního parku Grena Lund se dostanete autobusem číslo 67 nebo tramvají číslo 7.


Gardaland v Itálii


Gardaland je třetí nejoblíbenější zábavní park v Evropě, který se nachází na východním břehu jezera Lago di Garda v Itálii. Park je považován za nejoblíbenější v Itálii. V současné době má 7 hlavních atrakcí: V parku se nacházejí tyto atrakce: Raptor, Blue Tornado, Magic Mountain, Sequoia Adventure, Orto Bruco, Mammut a Fuga da Atlantide. 

Ceny vstupenek do Gardalandu:  

Vstupné pro dospělé stojí 35 eur, pro děti 29 eur.

Z nádraží v Pesquiera del Garda se do parku dostanete bezplatnou kyvadlovou dopravou (tam i zpět), která jezdí každých 30 minut.

Chcete-li navštívit tento park, kupte si vstupenky na internetových stránkách INFOBUS.


Port Aventura ve Španělsku


Port Aventura je park, který se nachází v katalánském městě Salou v okrese Tarragona nedaleko Barcelony. Jedná se o největší zábavní park ve Španělsku, který každoročně navštíví přibližně 4 miliony návštěvníků. Park má řadu tematických zón a atrakcí.

Ceny vstupenek v Port Aventura:

Vstupné pro dospělého činí 69 eur a pro děti 59 eur.

Do parku se z Barcelony dostanete vlakem linky R-16 z následujících stanic: Barcelona-Sants, Barcelona-Passeig de Gracia a Barcelona-Estacio de França. 

Kupte si jízdenky na webových stránkách INFOBUS a vydejte se na vzrušující cestu.


Парк Astérix ve Francii


Zábavní park Astérix je založen na galské tématice a jeho hrdinou je smyšlená galská postava Asterix. Je třetím nejnavštěvovanějším zábavním parkem ve Francii a nachází se ve městě Playa. Součástí parku je také hotel, který vám umožní pohodlně strávit čas a nespěchat.

Ceny vstupenek v parku Asterix:

Vstupenka pro dospělého stojí 50 eur a pro děti do 12 let 45 eur.

Do parku se můžete dostat speciálním autobusem - zastávka je poblíž stanice metra Palais Royal nedaleko Louvru. 

Vydejte se na cestu do Francie se spolehlivou službou INFOBUS, která zajišťuje prodej jízdenek.


Zábavní park Walibi v Belgii


Zábavní park Walibi se nachází ve městě Wavre nedaleko Bruselu. Je vhodný jak pro dospělé, tak pro malé děti, protože park má 16 kolotočů a několik dětských hřišť. Starší děti se mohou svézt na horské dráze a největší horské dráze v Belgii, Goliášovi. A skvěle se s rodinou pobavíte i v aquaparku Aqualiby, který se nachází přímo v parku.

Ceny vstupenek v parku Valibi:

Ceny vstupenek pro dospělé a děti se pohybují od 43 do 50 eur.

Do parku se můžete dostat vlakem, protože je přímo spojen se železniční stanicí Walibi-Bierges přes most pro pěší (asi 10 minut chůze). Pokud si zakoupíte vstupenky na webových stránkách parku, můžete využít 50% slevu na jízdenky na vlak.

A do Belgie se můžete dostat s pomocí INFOBUSU.


Park Efteling v Nizozemsku


Park Efteling lze právem označit za pohádkový park v Nizozemsku. Je to jeden ze tří největších zábavních parků v Evropě, kde se můžete svézt na šesti horských dráhách umístěných v pohádkových královstvích. Ve stylizovaných budovách království se nachází více než 36 atrakcí a představení.

Ceny vstupenek v parku Efteling:

Cena vstupenek závisí na ročním období, pokud se jedná o mimosezónní rok, pak je cena 42 eur, pokud se jedná o sezónní rok, pak je cena 48 eur.

Do parku se dostanete 

  • Vlakem Amsterdam Amstel do zastávky Hertogenbosch a poté přestupte na autobus (linka 301). Jeďte do Kaatsheuvel, Horst (doba jízdy - 2 hodiny); 
  • vlakem do zastávky Tilburg a poté přestoupit na autobus - linka 136, 300 nebo 301 (doba jízdy - 2 hodiny).

Zábavní park Futuroscope ve Francii


Zábavní park Futuroscope se nachází ve Francii, 10 km od města Poitiers. Jedná se o jedinečný zábavní park věnovaný technice, vědě a inovacím, jehož atrakce zahrnují senzory a obrazové projekce. Kupte si vstupenky na webových stránkách INFOBUS a ponořte se do světa zábavy a vědy.

Ceny vstupenek v parku Futuroscope:

Vstupenka pro dospělé stojí 40-45 eur, pro děti ve věku 5-16 let 37 eur a pro děti do 5 let je vstup zdarma..

Do parku se dostanete z města Poitiers: od vlakového nádraží autobusy č. 1 a č. 21.


Park Alton Towers ve Velké Británii


Tematický a vodní zábavní park v anglickém hrabství Staffordshire. Alton Towers je rozdělen do 13 tematických zón propojených lanovkami ve třech lokalitách - Towers Street, Forbidden Valley a Mutiny Bay. Milovníci architektury by měli navštívit hrad, který se v parku nachází. 

Ceny vstupenek v Alton Towers:

Park nabízí ke koupi vstupenku Fastrack s řadou bonusů, které vám umožní využívat atrakce.

Do parku se můžete dostat vlakem: nejbližší železniční stanice jsou v Derby, Stoke-on-Trent a Uttoxeter, dále do parku jezdí autobusy.


Pokud budete mít jakékoli dotazy, nepřetržitě fungující tým podpory INFOBUS vám vždy rád pomůže vše vyřešit.  

Přihlaste se k odběru naše sociální sítě, a zapněte si upozornění, abyste jako první dostávali oznámení o nových akcích!

S pozdravem, INFOBUS!


Napište komentář


Naše webové stránky používají soubory cookie

Na tomto webu používáme soubory cookie, abychom mohli zajistit jeho plnou funkčnost, analyzovat návštěvnost a případně přizpůsobit vhodně obsah a reklamu konkrétním uživatelům. Veškeré takto získané informace zpracováváme v souladu s dokumentem Prohlášení o ochraně osobních údajů. Podrobné informace

Počkejte prosím. Vyhledáváme spojení.

Bonusy Zaregistrujte se na webu a při nákupu jízdenek získáte bonusy, které pak můžete použít k úhradě svých objednávek.