Odkud
Kam
Tam
Zpět
  • Dospělí Více než 12 let
  • Dítě Od 2 do 12 let
  • Dítě mladší 2 let Dítě na klíně
  • 2023-04-19
  • 223
  • 0

Online podvody: co byste o nich měli vědět

 

Nakupování online se stalo běžnou součástí našeho života, protože je pohodlné a rychlé. Aby pro vás byly bezpečné a beze ztrát, připravili jsme pro vás návod, jak se chránit před podvody.

 

Při výběru a nákupu vlakových, letenkových a autobusových jízdenek online musíte být především maximálně ostražití.



Jedním z nejoblíbenějších podvodů při prodeji elektronických jízdenek na vlak jsou falešné webové stránky. Zástupci těchto zdrojů se mohou vydávat za manažery dopravních společností nebo online prodejců jízdenek a samotné zdroje mohou být nekvalitní a dostupné pouze jeden den. Stránky mohou být samozřejmě také poměrně kvalitní, téměř kompletně okopírované od skutečného agregátora. V takovém případě je třeba pečlivě zkontrolovat webovou adresu, dostupnost recenzí a zjistit více informací o době existence zdroje.

Při nákupu elektronických jízdenek byste měli věnovat pozornost následujícím skutečnostem:

1. Výrazně snížená cena. Cena se může lišit od ceny na hlavní webové stránce společnosti o 5-15 %.
2. Číslo na podporu nefunguje nebo vůbec není k dispozici, chybí zpětná vazba od servisu.
3. Kvalita stránek je pochybná (nejčastěji se v tomto schématu používají jednodenní stránky).
4. Nedostatek skutečných recenzí.
5. Příjemcem platby je fyzická osoba (u všech dostupných platebních metod).


Jak se chránit před podvodníky jednajícími jménem společnosti INFOBUS


Chcete-li zjistit, zda kupujete jízdenky od skutečné společnosti INFOBUS, věnujte pozornost následujícím bodům: způsoby platby a kanály prodeje jízdenek.

Platební metody

Na webových stránkách společnosti INFOBUS je k dispozici 5 platebních metod:

1. Kreditní kartou online

Všechny transakce jsou kontrolovány bankovními službami a jsou naprosto bezpečné. Důležité! Při provádění platby je uživatel přesměrován na zabezpečenou stránku banky. Osobní údaje na kartě nezískáváme ani my, ani nikdo jiný, kromě vaší banky. Platbu lze provést libovolnou bankovní kartou a v libovolné měně (měnu si můžete vybrat na hlavní stránce webu v pravém horním rohu, změnit ji můžete až během platby). Dostupné platební systémy: PayU, PayPal atd., Liqpay, WayForPay, PayU. Objednávky je možné platit také prostřednictvím služby Privat24.
2. Через термінал ПриватБанку/EasyPay

Na obrazovce terminálu PrivatBank si vytvořte účet propojený s vaším mobilním telefonem, v hlavní nabídce zvolte "Nemám kartu/Cardless transakce", zadejte své telefonní číslo a vyčkejte na potvrzující výzvu od PrivatBank, ve vygenerované faktuře klikněte na "Zaplatit" a lístek vám bude automaticky zaslán na váš e-mail.

Při použití terminálu EasyPay vyberte v hlavní nabídce "Jízdenky a cestování", "INFOBUS", zadejte číslo objednávky a klikněte na tlačítko "Zaplatit". Platba prostřednictvím terminálů se provádí bez poplatků.

3. Převodem peněz na pobočce banky

Podrobnosti o platbě převodem peněz vám poskytne náš tým podpory v závislosti na měně a zemi platby. Převod finančních prostředků může trvat 1 až 3 pracovní dny.

4. Hotově nebo kartou v kanceláři

Vstupenky můžete zaplatit osobně v jedné z našich kanceláří ve Lvově (ul. Černivetská 9).

5. V hotovosti při nástupu do autobusu.

Po předběžné rezervaci objednávky na webových stránkách máte možnost zaplatit řidiči v hotovosti. Pokud nemůžete platit kartou na webových stránkách, můžete objednávku zrušit bez náhrady, pokud se vaše plány změní. Místo v autobuse je vám zaručeno a cena jízdenky je pevná až do zaplacení.

Upozornění:

• Řidiči se platí pouze v měně země odjezdu.
Pokud změníte své plány, nezapomeňte rezervaci zrušit, protože systém vám neumožní zvolit tento způsob platby v budoucích objednávkách.
• Dopravci, kteří tento způsob platby poskytují, mají na svých webových stránkách zvláštní označení. Takto vypadá:

Jízdenky si můžete objednat a zaplatit při nástupu do letadla na webových stránkách nebo kontaktováním naší společnosti nepřetržitá podpora, nebo s pomocí chatbot v aplikaci Telegram, Viber, Messenger a online chatu na webových stránkách.


Kanály pro prodej vstupenek


INFOBUS prodává vstupenky pouze na dvou webových stránkách - na webové stránky a v mobilních aplikacích pro iOS a Android. Pokud uvidíte někoho, kdo prodává vstupenky jménem společnosti INFOBUS, nezapomeňte nás o tom informovat. podpůrné služby.

Po zaplacení jsou vstupenky okamžitě odeslány na váš e-mail. Nevytváříme je ručně a nikomu je nezadáváme.


Зворотній зв'язок і повна прозорість


Webové stránky společnosti INFOBUS obsahují skutečné recenze od skutečných zákazníků. Cestující cestují, využívají služeb služby a po cestě zanechávají své dojmy na našich webových stránkách. Díky takové zpětné vazbě si zákazníci mohou ověřit kvalitu a spolehlivost poskytovaných služeb a vybrat si nejspolehlivějšího dopravce nebo let.

INFOBUS dbá také na maximální transparentnost při poskytování služeb. Na webových stránkách najdete nejúplnější a nejaktuálnější informace o každém letu a každém dopravci (můžete si prohlédnout trasu, dopravce a dokonce i údaje o vozidle). Ceny letenek jsou aktuální a v krátké době se nemění. 

Formulář pro registraci společnosti, stejně jako veškerá právní dokumentace týkající se povinností a ochrany práv uživatelů, jsou rovněž k dispozici v. veřejně dostupné na internetových stránkách.


Výhody a pobídky


Každý zákazník společnosti INFOBUS má možnost zapojit se do bonusového programu a získat slevy na jízdenky při dalším nákupu. Všechny bonusy a transakce jsou uloženy v osobním profilu zákazníka na webu webové stránky nebo v mobilní aplikace, a jsou k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Propagační kódy, aktuální akce a slevy - o tom všem informujeme naše zákazníky v newsletterech, na našem blogu a v našich sociálních médiích. (Facebook, Instagram, Telegram). 


Jak poznáte, že se jedná o podvodníka?


Chybí telefonní číslo a adresa prodávajícího, kontakt je nabízen pouze elektronickými komunikačními prostředky: osobní korespondence, e-mail, instant messaging.
Inzerát je nedbalý a obsahuje řadu gramatických chyb.
Prodávající vám nabídne kopie svých dokladů (cestovní pas, řidičský průkaz, čtenářský průkaz, studentský průkaz, DIČ), aby potvrdil svou totožnost.
Platba je přijímána pouze na účet v anonymním elektronickém platebním systému.
Plná nebo částečná platba je přijímána na jakoukoli kartu jednotlivce.


Tipy, jak se nestát obětí podvodu:


• Kupujte a plaťte za vstupenky pouze na důvěryhodných webových stránkách;
Použijte virtuální kartu a převeďte na ni pouze částku potřebnou k platbě;
Nikomu nesdělujte datum vypršení platnosti karty, CVV a PIN kód;
• Pokud si zakoupíte vstupenky na platformě pro inzeráty, diskutujte o podrobnostech transakce pouze v chatu této platformy, nechoďte do messengerů třetích stran;
• Zkontrolujte správnost názvu požadovaného webu - jeden nenápadný znak v adrese může znamenat, že jste se ocitli na podvodném webu;
• Neplaťte za online nákupy, pokud jste připojeni k veřejné síti Wi-Fi.

Při nakupování online buďte opatrní!


Napište komentář

Může vás zajímat také

100% cashback od společnosti INFOBUS!

100% cashback od společnosti INFOBUS!

Narušujeme systém a vracíme jízdenky zakoupené v mobilní aplikaci INFOBUS! Konečně můžete ze své cesty vytěžit ještě více a získat 100% cashback od společnosti INFOBUS na vaši bonusovou kartu. Pouze pro zákazníky, kteří používají mobilní aplikaci INFOBUS: nainstalujte si ji a cestujte s výhodami.
  • 2023-06-15
  • 241
  • 0
Za recenze dáváme bonusy!

Za recenze dáváme bonusy!

 Přátelé, vítejte zpět! Jsme zpět s dobrými zprávami! Od 6.4. do 23.4. budete mít možnost získat na svůj osobní účet až 800 bonusů za originální recenze o společnosti, které pak můžete vyměnit za slevu až -50 % při nákupu letenek na webu INFOBUS.
  • 2023-04-05
  • 224
  • 0
Možné příčiny zpoždění autobusu

Možné příčiny zpoždění autobusu

 Při cestování se může stát, že se autobus odchýlí od jízdního řádu nebo času příjezdu. Řekneme vám, proč se to stává častěji než méně často.
  • 2023-04-18
  • 176
  • 0
INFOBUS promo kódy: jak je používat

INFOBUS promo kódy: jak je používat

 INFOBUS je nejpřesvědčivější služba, která vás neustále vybízí k častějšímu a výhodnějšímu cestování. Kromě slev a akcí u nás můžete často získat další výhody - promo kódy, které poskytují nejlepší možné slevy při nákupu autobusových jízdenek.
  • 2023-04-26
  • 296
  • 0
Parcel - nová služba společnosti INFOBUS

Parcel - nová služba společnosti INFOBUS

Mnoho lidí si spojuje INFOBUS s prodejem autobusových, vlakových nebo leteckých jízdenek, ale málokdo ví, že máme velmi užitečnou možnost. Od nynějška poskytujeme doručování balíků téměř po celé Evropě: V současné době doručujeme zásilky do všech zemí světa: na Ukrajinu, do České republiky, Moldavska, Rumunska, Německa, Polska a mezi všemi ostatními zeměmi.Posílat vše potřebné rodině do zahraničí nebo mezinárodním doručením na pobočku Nova Poshta na Ukrajině je nyní mnohem pohodlnější a rychlejší!
  • 2023-06-09
  • 77
  • 0


Naše webové stránky používají soubory cookie

Na tomto webu používáme soubory cookie, abychom mohli zajistit jeho plnou funkčnost, analyzovat návštěvnost a případně přizpůsobit vhodně obsah a reklamu konkrétním uživatelům. Veškeré takto získané informace zpracováváme v souladu s dokumentem Prohlášení o ochraně osobních údajů. Podrobné informace

Počkejte prosím. Vyhledáváme spojení.

Bonusy Zaregistrujte se na webu a při nákupu jízdenek získáte bonusy, které pak můžete použít k úhradě svých objednávek.