Odkud
Kam
Tam
Zpět
  • Dospělí Více než 12 let
  • Dítě Od 2 do 12 let
  • Dítě mladší 2 let Dítě na klíně
  • 2023-12-29
  • 93
  • 0

Kam se vydat na novoroční dovolenou

 

 

Nejlepší na planetě Zemi je její mimořádná rozmanitost, která se projevuje ve všem. V lidech, přírodě, dokonce i v tradicích oslav Nového roku.

 

Novoroční tradice z celého světa

 

INFOBUS ví, že každý z vás tráví svátky jinak. Každý má své vlastní potřeby a přání. Všichni však toužíte po pozitivních a příjemných emocích, splnění přání a vytoužených snů. No a my vám s tím spěcháme pomoci a vybrat tu nejúspěšnější cestu.

 

¡Feliz Año Nuevo!

 

Pokud nemáte ve svém každodenním životě dostatek polibků a objetí, vydejte se do Španělska. Španělé to rádi dělají i s cizími lidmi. Při setkání se objímají a vyměňují si dos besos (dva polibky, kdy se dotknou nejprve jedné a pak druhé tváře).

Svátek se ve Španělsku slaví s hlasitou a veselou hudbou. V prvních vteřinách nového roku se členové rodiny navzájem políbí a popřejí si štěstí a hodně štěstí. To vypadá velmi vtipně na pozadí další tradice - pojídání 12 hroznů za zvonění zvonkohry, aby se splnilo nějaké přání. Vždyť v ústech obvykle zůstávají bobule, které nelze tak rychle rozkousat a spolknout.

Španělé často slaví Nový rok na slavnostně vyzdobených ulicích. Pokud se tedy rozhodnete přidat se k nim, vezměte si světlou paruku, klobouk nebo jiný doplněk. Můžete se jen tak procházet ulicemi a kochat se bohatou výzdobou a osvětlením parků, obchodů a kaváren. Pokud chcete něco víc, vydejte se do největší katedrály nebo chrámu ve městě. Na náměstí před ní se určitě bude konat nějaká akce. Například v Barceloně se největší veletrh nachází v blízkosti Fira de Santa Llúcia a Mercat de Nadal de la Sagrada Familia.

Ať už se ve Španělsku vydáte kamkoli, INFOBUS vám pomůže dostat se do opravdové pohádky. A ti, kteří si stále myslí, že v této zemi je možná pouze letní dovolená, by měli navštívit lyžařské středisko Sierra Nevada.

 

Καλή χρονιά!

 

Pokud musíte často krotit své emoce, je Řecko ideálním místem pro oslavu Nového roku. Existuje zde tradice rozbíjení granátového jablka o dveře. Čím více šplouchanců a kousků se rozletí po okolí, tím úspěšnější bude nový rok.

Řecko má všechno: hory, moře, neuvěřitelné pláže, starověké památky a vynikající jídlo. Řekové opravdu vědí, jak se bavit a dělat ostatním dobře. Navíc ctí své tradice a dodržují starobylý zákon pohostinnosti. V této zemi, zejména během prázdnin, nikdy nebudete mít hlad ani špatnou náladu.

Samostatným příběhem jsou girlandy na ulicích a svátečně vyzdobené domy, karnevaly a betlémy. Je lepší je jednou vidět, než o nich několikrát číst. Mohutné vrcholky Olympu v záblescích ohňostrojů vám zůstanou v srdci navždy. Dostupnost jízdenek na vámi vybranou trasu si můžete ověřit ve službě INFOBUS.

 

Frohes Neues!

 

Německo vítá všechny, kteří si na novoroční svátky rádi pochutnají na chutném a sytém jídle. Němci slaví Nový rok hlasitě, s petardami, třaskavinami a ohňostroji, protože upřímně věří, že jim to pomůže vyhnat všechny zlé duchy. Pochutnávají si na tradičních pokrmech (smažený kapr, dušené vepřové maso, palačinky s různými náplněmi), ale mají rádi i lehčí občerstvení a saláty.

Weinachtsmann, oblečený do starého obráceného kabátu a opásaný řetězem, přichází k poslušným dětem s dárky. Němci se v pravém slova smyslu vrhají do nového roku. Za tímto účelem v prvních minutách 1. ledna vylezou na židli nebo pohovku a skočí dolů.

Mladí lidé v Německu se rádi baví. Na Silvestra se táhnou kilometry po ulicích. Hudba, jízda a okouzlující oslavy v Berlíně jim dodávají energii na celý příští rok.

 

Hyvää uutta vuotta!

 

Nevěříte na zázraky? Pak jeďte do Finska. Zde můžete nejen navštívit Santa Clause neboli Joulupukkiho, jak mu Finové říkají, ale také se dostat do opravdové zimní pohádky. Každý rok se ve Finsku konají úžasné ledové slavnosti, kde se můžete se sklenkou svařeného vína nebo šálkem voňavého čaje kochat krásou elegantních soch vytesaných z ledu a sněhu. Působivé umělecké instalace po celé zemi dodávají finským městům zvláštní atmosféru.

Kromě toho můžete ve Finsku navštívit skutečné ledové hotely, kde je každý pokoj jedinečný. Zimní krajina s chráněnými lesy a jezery dodá vaší sváteční náladě trochu filozofického nádechu. Vždyť jak se v tomto zázraku nezamyslet nad lidskou existencí?

Nenechte si ujít příležitost ponořit se do světa finských tradic a pocítit drive novoročních svátků v pravém zimním stylu.

 

Häid uut aastat

 

Estonci věří, že v sauně lze smýt všechny problémy a potíže a že nový rok mohou začít zdravě, s čistými myšlenkami a úmysly. Do sauny chodí celé rodiny, a proto jsou mnohé lázeňské salony v tomto období přeplněné. Po takových zázračných procedurách mají Estonci sílu oslavit příchod nového roku hlasitě až do časných ranních hodin. Hojné stoly s nejrůznějšími masovými a rybími pokrmy, ohňostroje a sladkosti jsou zárukou prosperity v nadcházejícím roce. Po oslavě se na stole nechávají zbytky, na kterých si mohou pochutnat rozjaření hosté.

Malebné ulice pokryté sněhem a vyzdobené osvětlením připomínají obrázek z pohlednice nebo ilustraci k jedné z Andersenových pohádek. A Tallinn, hlavní město Estonska, je živoucí památkou architektonické starobylosti, kde každý kámen byl svědkem neuvěřitelných historických a kulturních událostí. Pokud chcete přidat na hlasitosti, vydejte se na Radniční náměstí, kde se každoročně koná folklórní festival.

Vyberte si svou vlastní cestu! Přidejte trochu pohádky, okořeňte ji pozitivními emocemi a vytvořte si vlastní silvestrovské tradice. A samozřejmě nezapomeňte na pohodlí - vstupenky kupujte na INFOBUS. Klikněte a máte jízdenky do jakékoliv destinace.

Ať jsou vaše svátky takové, o jakých jste vždycky snili!

 

Chcete-li mít přehled o všech důležitých novinkách a aktuálních propagačních akcích, přihlaste se k odběru na našich sociálních sítích (Facebook and Instagram).

Pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete další informace, obraťte se na náš nepřetržitý tým podpory.

S pozdravem, INFOBUS!


 
 

Napište komentář


Naše webové stránky používají soubory cookie

Na tomto webu používáme soubory cookie, abychom mohli zajistit jeho plnou funkčnost, analyzovat návštěvnost a případně přizpůsobit vhodně obsah a reklamu konkrétním uživatelům. Veškeré takto získané informace zpracováváme v souladu s dokumentem Prohlášení o ochraně osobních údajů. Podrobné informace

Počkejte prosím. Vyhledáváme spojení.

Bonusy Zaregistrujte se na webu a při nákupu jízdenek získáte bonusy, které pak můžete použít k úhradě svých objednávek.