Odkud
Kam
Tam
Zpět
  • Dospělí Více než 12 let
  • Dítě Od 2 do 12 let
  • Dítě mladší 2 let Dítě na klíně
  • 2023-08-22
  • 157
  • 0

Dopravní uzly: Lvov, Varšava, Krakov, Bukurešť, Kišiněv

 

Dopravní uzly jsou důležitými uzly infrastruktury, kde se kříží různé druhy dopravy a zajišťují pohodlný a efektivní pohyb cestujících. Hlavní myšlenkou dopravních uzlů je zjednodušit a optimalizovat cestování tím, že cestujícím umožní snadno přestupovat z jednoho druhu dopravy na jiný. 

 

Proto si dnes povíme o některých nejdůležitějších dopravních uzlech při cestování z Ukrajiny do Evropy.  


Dopravní uzly ve Lvově (Ukrajina)


Ve Lvově je několik dopravních uzlů, které zajišťují spojení mezi různými druhy dopravy.

1. Hlavním dopravním uzlem ve Lvově je železniční stanice, která se nachází v centrální části města. Vedle něj se nachází autobusové nádraží, kde má zastávku 95 % všech dopravců. Po zakoupení jízdenek na vlak na webových stránkách INFOBUSu stačí vystoupit z nástupiště a za 5-10 minut se dostanete na přestupní místo autobusu. Pohodlné je, že přestupní proces funguje v obou směrech. 

2. Lvovské centrální autobusové nádraží. Je jedním z největších na Ukrajině a zajišťuje autobusovou dopravu v rámci země i do zahraničí. Upozorňujeme, že zde můžete přestoupit pouze na autobusy jiného dopravce.

Kupte si jízdenky v mobilní aplikaci INFOBUS pro iOS | Android a získejte možnost stát se jedním ze šťastlivců, kteří získají až 100% cashback z ceny jízdenky.

3. Jak se dostanu na nejbližší letiště?

Ze Lvova se můžete autobusem dopravit na letiště ve Varšavě, které je v současné době hlavním evropským dopravním uzlem, a pokračovat v cestě letadlem kamkoli na světě. 


Dopravní uzly ve Varšavě (Polsko)


1. Varšavské letiště je významným evropským dopravním uzlem a nabízí lety do mnoha měst po celém světě. Má terminály pro mezinárodní i vnitrostátní lety. Na webových stránkách společnosti INFOBUS si můžete zakoupit například autobusové jízdenky z Ukrajiny na varšavské letiště. Na webových stránkách společnosti INFOBUS jsou k dispozici také letenky.

2. Varšavské hlavní nádraží (Warszawa Centralna) se nachází v centrální části města. Je to hlavní železniční stanice zajišťující vlakové spojení do různých měst v Polsku a dalších evropských zemí. Jízdenky na vlak najdete také na stránkách INFOBUS.

3. Autobusová nádraží ve Varšavě:

Warszawa Zachodnia;

Warszawa Wschodnia.

Obě autobusová nádraží jsou důležitým dopravním uzlem, odkud autobusy zajišťují spojení v rámci země i do zahraničí. Upozorňujeme, že zde můžete pouze přestoupit na autobusy jiného dopravce. Při nákupu jízdenek buďte opatrní při výběru konkrétního autobusového nádraží.


Dopravní uzly v Krakově (Polsko)


1. Mezinárodní letiště Krakov je jedním z klíčových letišť v Evropě, odkud se pohodlně létá do mnoha mezinárodních i domácích destinací. Letiště se nachází 15 km od centra Krakova. Na letiště se dostanete autobusy, které jezdí na zastávku Letiště Krakov. Jedná se o autobusy 209, 300 a noční autobus 902. 

Jízdenky na autobus z Ukrajiny na letiště Krakov si můžete zakoupit na webových stránkách společnosti INFOBUS. Na webových stránkách INFOBUS jsou k dispozici také letenky

2. Krakovské hlavní nádraží (Kraków Główny). Nejbližší zastávka, která se nachází v blízkosti nádraží, se jmenuje "Kraków Dworzec Główny", kde zastavují tramvaje č. 5 a č. 50. Abyste se na nádraží dostali z letiště, musíte najít stanici Kraków-Balice, která se nachází vedle budovy letiště Kraków. Tam nasednete na vlak, který z letiště odjíždí každou hodinu, a vystoupíte na stanici č. 5. 

3. Další důležitou součástí dopravní infrastruktury města jsou krakovská autobusová nádraží:

Autobusové nádraží MDA (Małopolski Dworzec Autobusowy) v Krakově je hlavní autobusové nádraží, které se nachází v centru města vedle vlakového nádraží. Na webových stránkách INFOBUS si můžete zakoupit autobusové jízdenky do Itálie, Francie, Německa a dalších evropských zemí.

Dalším důležitým bodem, odkud můžete snadno cestovat autobusem do různých destinací, je krakovské autobusové nádraží PDA (Podgórze Dworzec Autobusowy). Můžete se například dostat do takových polských měst, jako jsou: Vratislav, Varšava, Katovice, Rzeszów a mnoho dalších.


Dopravní uzly v Bukurešti (Rumunsko)


1. Bukurešťské mezinárodní letiště "Henri Coandă" je hlavním letištěm v Bukurešti a je klíčovým přestupním uzlem pro cestující do Rumunska a dalších zemí. Letiště se nachází přibližně 16 km od hlavního města, na předměstí Otopeni. Do centra Bukurešti se cestující dostanou autobusy č. 783 nebo 780. Stejným autobusem se lze dostat z letiště na vlakové nádraží.

Jízdenky na autobus z Ukrajiny na bukurešťské letiště si můžete zakoupit na webových stránkách společnosti INFOBUS. Letenky jsou rovněž k dispozici na webových stránkách společnosti INFOBUS.

2. Bukurešťské nádraží Gara de Nord je hlavní železniční stanicí města, která se nachází nedaleko centra. Zajišťuje spojení s mnoha městy v Rumunsku a vnějšími destinacemi, jako je Maďarsko, Bulharsko, Srbsko a další. Cestující mohou využít autobusy nebo metro, aby se dostali do centra města nebo jiných částí Bukurešti.


Dopravní uzly v Kišiněvě (Moldavsko)


1. Kišiněvské mezinárodní letiště (letiště Kišiněv) je hlavním letištěm v zemi a je důležitým vstupním bodem pro cestující do Moldavska. Nachází se přibližně 13 km od centra města. Do centra Kišiněva se cestující mohou dostat autobusy č. 30, 33 nebo expresními autobusy č. 165. Snadno si také můžete vzít taxi. 

Jízdenky na autobus z Ukrajiny na letiště Kišiněv si můžete zakoupit na webových stránkách společnosti INFOBUS. Na webových stránkách INFOBUS jsou k dispozici také letenky.

2. Železniční stanice Kišiněv - je hlavní železniční stanicí země, která zajišťuje spojení do různých měst Moldavska a zahraničních destinací, jako je Rumunsko, Ukrajina a další. Nádraží se nachází v centru města, což umožňuje pohodlný přístup do dalších částí Kišiněva.


Nebojte se přestupů!


Hlavní dopravní uzly jsou navrženy tak, aby cestujícím pomohly dostat se do kterékoli části světa s minimem času stráveného plánováním cesty. Na webových stránkách INFOBUS najdete různé typy transferů a my jsme se již postarali o nalezení nejlepší trasy pro váš požadavek.


V případě jakýchkoli dotazů se můžete obrátit na naši nepřetržitou podporu, jejíž tým vám pohotově zodpoví všechny vaše dotazy!

Nezapomeňte se přihlásit k odběru našich sociálních médií, aby vám neunikly nejnovější zprávy!  

Váš INFOBUS je nejspolehlivější služba pro pohodlné cestování!


Napište komentář

Může vás zajímat také



Naše webové stránky používají soubory cookie

Na tomto webu používáme soubory cookie, abychom mohli zajistit jeho plnou funkčnost, analyzovat návštěvnost a případně přizpůsobit vhodně obsah a reklamu konkrétním uživatelům. Veškeré takto získané informace zpracováváme v souladu s dokumentem Prohlášení o ochraně osobních údajů. Podrobné informace

Počkejte prosím. Vyhledáváme spojení.

Bonusy Zaregistrujte se na webu a při nákupu jízdenek získáte bonusy, které pak můžete použít k úhradě svých objednávek.