Odkud
Kam
Tam
Zpět
  • Dospělí Více než 12 let
  • Dítě Od 2 do 12 let
  • Dítě mladší 2 let Dítě na klíně
  • 2024-01-19
  • 73
  • 0

Výběr užitečných služeb pro cestování

 

Čas plyne a vše se mění. Zatímco dříve se cestovatelé při plánování a organizaci svých cest spoléhali výhradně na cestovní kanceláře, dnes stále více z nich dává přednost tomu, aby si vše zařídili sami. Není divu, že panuje názor, že pokud chcete něco udělat dobře, udělejte si to sami.

 


V současné době existuje obrovské množství velmi jednoduchých, ale nesmírně užitečných cestovních služeb, které může využít každý a zajistit si tak zaručeně úspěšný a nezapomenutelný čas bez jakýchkoli potíží. Níže jsme pro vás připravili seznam takových prostředků se stručnými informacemi o každém z nich.

 

1. Služby pro výběr dopravy

 



 -      infobus.eu
Zde najdete na jednom místě obrovský výběr různých tras po celém světě. Zajímavé je, že na těchto stránkách můžete najít a koupit jízdenky na autobusy, vlaky nebo letadla. Ověření dopravci, vždy aktuální informace, nepřetržitý servis - vše pro vaše pohodlí.

  -      Azair.eu
Zde naleznete veškeré trasy od světoznámých nízkonákladových leteckých společností. Zajímavé je, že tento web vám pomůže, i když ještě nejste rozhodnuti o své destinaci. Stačí do pole "kam" zadat výraz "xxx kamkoli". Nezapomeňte však, že na oficiálním portálu samotných leteckých společností můžete najít letenku za mnohem nižší cenu. 

 -     Google Flights
Velmi pohodlný vyhledávač letenek od Google. Nabízí služby více než 300 leteckých společností. Všechny nabídky jsou seřazeny podle hodnocení partnerů.
 
 -     Findacrew
V úzkých kruzích široce známá webová stránka pro posádky, kde si můžete najít loď a stát se členem její posádky. Nemusíte mít ani zkušenosti s plavbou na moři.

 

 

2. Pronájem automobilů

 



  -     Rentalcars
Velmi oblíbené a mimořádně pohodlné vyhledávání pronájmu automobilů po celém světě. Právě zde najdete snad nejvýhodnější podmínky pronájmu vozů. Vybírat můžete mezi společnostmi Avis, Hertz, Sixt, Budget, Naprokat a dalšími známými společnostmi, ale cena služeb ve srovnání s jinými podobnými zdroji vás příjemně překvapí.

 -      CarRentals.
Služba pomáhá najít a rezervovat auta pro cestování po Ukrajině.

 

3.  Služby pro výběr a rezervaci výletů

 



  -     GetYourGuide
GetYourGuide je online platforma, která umožňuje vyhledávat a rezervovat turistické aktivity, výlety a vstupenky na akce po celém světě. Služba nabízí širokou škálu výletů, od návštěv oblíbených atrakcí až po jedinečné a autentické cesty, které jsou součástí programu. Uživatelé mohou najít výlety podle svého vkusu a rozpočtu, od kulturních a historických cest až po dobrodružné a zábavné akce. Služba navíc poskytuje možnost rezervovat si vstupenky do památek, muzeí, atrakcí a dalších turistických aktivit s předstihem, abyste se vyhnuli frontám a zajistili si nezapomenutelný zážitek z cesty.

 -      Viator
Viator je celosvětovým lídrem v oblasti organizace cestování ve volném čase. Díky široké nabídce zájezdů, vstupenek na památky, transferů a dalších cestovních služeb činí Viator cestování jednoduchým a vzrušujícím. Služba umožňuje cestovatelům pohodlně naplánovat dovolenou a vybrat si ty nejzajímavější a nejnapínavější akce v kterékoli části světa. Spolehlivé recenze a jednoduchý proces rezervace dělají z Viatoru vynikajícího partnera pro ty, kteří chtějí ze svých cest vytěžit maximum.

 -     Lonely Planet
Lonely Planet je přední světový cestovní průvodce. Na základě zkušeností a doporučení místních odborníků nabízí obsáhlé průvodce, mapy a rady ohledně nejlepších míst k návštěvě. Jejím cílem je inspirovat a pomáhat cestovatelům vytvářet nezapomenutelná dobrodružství bez ohledu na destinaci.
 
 

 

4. Služby pro vyhledávání ubytování

 



  -     Hostelworld.com 

V rámci této služby můžete získat informace o tom, jak se ubytovat v zahraničí, např.
Vyhledávač hostelů ve všech koutech světa. Mnoho zkušených cestovatelů volí tento typ ubytování, protože jim umožňuje nejen utratit méně, ale také navázat nové a někdy velmi užitečné známosti.

 -      Airbnb
Služba pro pronájem ubytování po celém světě, která se nejlépe hodí pro vyhledání noclehu pro skupinu několika osob.

  -     Couchsurfing.com
Nejdůležitější a nejpotřebnější zdroj informací pro cestovatele, kteří plánují a organizují cesty na vlastní pěst a zároveň se snaží ušetřit peníze a navázat nové známosti s domorodými obyvateli. Stránka se však nyní stala placenou službou - 2 dolary měsíčně nebo 13 dolarů za celý rok v rámci jedné platby.

 

5. Služby pro získání pojistné smlouvy

 


 

 -     World Nomads
Specializovaná služba, která nabízí flexibilní pojistné plány pro cestovatele. World Nomads poskytuje širokou škálu krytí, včetně léčebných výloh, ztracených zavazadel a nouzových situací.

 -     SafetyWing
SafetyWing byl vytvořen pro turisty a digitální nomády s ohledem na potřeby dlouhodobých pobytů v zahraničí. Díky výhodnému měsíčnímu přístupu a možnosti prodloužení pojistky během cesty je oblíbená mezi těmi, kteří cestují na delší dobu.

 -      Allianz Global Assistance
Allianz Global Assistance jako součást velké pojišťovny nabízí řadu plánů cestovního pojištění. Zahrnují lékařskou asistenci, pojištění storna a další výhody, které vám zajistí klid na cestách.

 

 

6. Služby pro výběr zábavy

 


  
  -     Neweuropetours.eu
Známá cestovní kancelář, která se specializuje na pořádání zajímavých a vzrušujících bezplatných prohlídek různých evropských měst. Díky týmu zkušených průvodců nabízí New Europe Tours cestovatelům možnost poznat historii, kulturu a nejzajímavější místa, aniž by museli utrácet velké peníze. Díky interaktivním a poučným prohlídkám je tento zdroj oblíbený mezi těmi, kteří chtějí ze svých cest vytěžit maximum.

 -      Eventbrite 
Tato platforma poskytuje informace o různých akcích, včetně koncertů, festivalů, výstav a sportovních událostí. Můžete vyhledávat podle města, data nebo kategorie a najít tak nejvhodnější možnost v různých částech Evropy.


Jak vidíte, máme štěstí, že žijeme v době počítačových technologií, kdy můžeme vyřídit cokoli bez jakéhokoli stresu. Stačí si jen užívat plodů vědy a věnovat svůj drahocenný čas něčemu příjemnějšímu než byrokracii nebo únavným chvilkám plánování a organizování cestování. Takové webové stránky pro cestovatele navíc umožňují vše předem zorganizovat do nejmenšího detailu, takže na cestách nemusíte nic hledat ani řešit, ale jednoduše "být v okamžiku" a užívat si života.
Věděli jste o výše uvedených službách? Využili jste je někdy? Nebo snad máte něco, čím byste náš seznam těchto užitečných stránek doplnili? Dejte nám vědět v komentářích.



 

Napište komentář


Naše webové stránky používají soubory cookie

Na tomto webu používáme soubory cookie, abychom mohli zajistit jeho plnou funkčnost, analyzovat návštěvnost a případně přizpůsobit vhodně obsah a reklamu konkrétním uživatelům. Veškeré takto získané informace zpracováváme v souladu s dokumentem Prohlášení o ochraně osobních údajů. Podrobné informace

Počkejte prosím. Vyhledáváme spojení.

Bonusy Zaregistrujte se na webu a při nákupu jízdenek získáte bonusy, které pak můžete použít k úhradě svých objednávek.